Yaşam

2023 Şampiyonlar Ligi Finali Topu Tanıtıldı

2022 Dünya Kupası’nın ardından tüm futbolseverlerin gözü bu yıl oynanacak olan Şampiyonlar Ligi’ne çevrildi. Özellikle bu yılki Şampiyonlar Ligi Finalinin ülkemizde oynanacak olması ayrı bir heyecan yarattı.

Geçtiğimiz aylarda ilk kez sızdırılan 2023 Şampiyonlar Ligi Finali’nde topun anlamı ve üzerindeki desenler. size ilettik . Bugün, bu top resmen tanıtıldı.

Ülkemizden birçok motifi bünyesinde barındırmaktadır.

Adidas’ın İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi Finali için özel olarak tasarladığı topun üzerinde ülkemizle ilgili birçok motif yer alıyor. Top üzerinde 3 farklı desene sahip yıldızlar bulunmaktadır ve bu yıldızlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler KöprüsüVe Yavuz Sultan Selim Köprüsü temsil etmek. Ayrıca yıldızlar dışındaki kısımların da ülkemize özgü çini motifleriyle doldurulduğunu görmekteyiz. Çini motiflerinde altın renkleri İstanbul’un güçlü tarihi gümüş ise Şampiyonlar Ligi kupasını temsil ediyor. Çini motiflerinin içerisinde Şampiyonlar Ligi logosunu da görebiliriz.

Tüm bunlara ek olarak topun üzerinde kiremit motifli tüm alanlar yıldız biçimli kabartmalarla dolu olduğunu şunu da belirtelim. Ayrıca bu top, Adidas’ın yeni performans logosunu kullanan ilk futbol topudur.

Topta yer alacak teknolojilerle ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, 2022 Dünya Kupası’nda gördüğümüz “akıllı top”un birçok özelliğinin bu topta da bulunacağı iddia ediliyor.

10 Temmuz’da İstanbul’da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nde kullanılacak olan top şimdiden tüm dünyadaki futbolseverler tarafından kullanılmaya başlandı. hayran kaldım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu