Haber

2024’te 7 gün izin, 40 gün izin!

2024’te 7 gün, 40 gün izin!

 

Yeni yıl yaklaşırken tatil severlerin heyecanla beklediği 2024 tatil günleri belli oldu. 2023 yılında, çoğunlukla hafta sonlarına denk gelen resmi tatiller nedeniyle yeterli tatil yapamayacağını düşünenler için bu yıl şanslı geçecek. Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı seyahat sitesi ENUYGUN, 7 gün arayla 40 gün tatil yapılmasına olanak tanıyan resmi tatil takvimini seyahatseverlerle paylaştı. kapalı.

 

Cumhurbaşkanlığı seyahat sitesi ENUYGUN’un 2024 izin düzenlemesine yönelik sunduğu tekliflerle tatil severler 2024 yılı gezilerini şimdiden planlamaya başlayabilir. Yeni yılda sadece 7 gün izin alarak 40 gün tatil yapmak mümkün olacak.

2024 yılı tatiller açısından şanslı başlıyor. Bu yıl yılın ilk günü Pazartesi gününe denk geliyor ve hafta sonuyla birleştiğinde yılbaşı gecesi 3 günlük bir yılbaşı tatili fırsatı bizi bekliyor.

Ramazan Bayramında 1,5 gün izin, 9 gün izin

Yılın ikinci tatil fırsatı, Ramazan Bayramı döneminde, 9 Nisan Salı gününden 12 Nisan Cuma gününe kadar yaşanacak. Arife günü dahil 3,5 gün olan tatilin tamamını kapsayacak şekilde uzatılması mümkün. 8 Nisan Pazartesi gününden itibaren 1,5 gün izin alınarak bir önceki hafta sonu da eklenerek 9 güne çıkarılacak. Bu uzun tatil döneminde araç kiralama hizmetinden yararlanarak Kaz Dağları ve Assos’un güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl sadece çocuklara değil tatil tutkunlarına da neşe yaşatıyor. 23 Nisan 2024 Salı gününe denk geliyor ve 22 Nisan Pazartesi günü izin alındığında 4 gün ara verme imkanı doğuyor. ENUYGUN’un bu tatil için tatil severlere önerisi, önceki tatilde fırsat bulamadıkları takdirde bu tatilde Assos’a gitmeleri veya Amasra ve Sinop’ta doğanın uyanışını izlemek için tatile çıkmaları.

Mayıs ayında 5 gün

Nisan ayının hemen ardından Mayıs ayı tatille başlar. Tüm dünyada Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanan 1 Mayıs, 2024 yılının Çarşamba gününe denk geliyor. 29-30 Nisan tarihleri ​​arasında izin alabilenler hafta sonu dahil 5 günlük tatile çıkabiliyor. Bu seyahat fırsatı için Karadeniz Bölgesi veya İğneada tercih edilebilecek rotalar arasında yer alıyor.

İkinci 9 günlük tatil fırsatı Kurban Bayramı’nda

2024 yılı Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar – 19 Haziran Çarşamba günlerini kapsamaktadır. Bayramın arifesi ve ilk günü hafta sonuna denk gelse de, bayram haftasında Perşembe ve Cuma günleri 2 gün izin kullananlar bayram tatili yapabilirler. 9 günlük tatil. Enuygun.com’un bu tatil için tavsiyesi deniz sezonunun erken açıldığı Antalya, Fethiye ve Bodrum gibi sıcak bölgelerdir.

Temmuz ve Ağustos aylarında 3 günlük tatil

Yılın 3 gün dinlenmeye izin veren bir diğer tatil dönemi ise temmuz ayıdır. Pazartesi gününe denk gelen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tatili hafta sonu ile birleşiyor. Aynı şekilde Cuma gününe denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle de 3 günlük bir boşluk var. Deniz sezonu devam ederken Çeşme ya da Ağva gibi kıyılarda kısa bir tatil planlamak mümkün.

Yılın son aylarına girerken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu aile gezisinde yaşamak için 4 günlük tatil fırsatı yakalayabilirsiniz. 2024 yılında 28 Ekim Pazartesi yarım gün, 29 Ekim Salı ise tam gün resmi tatil olacaktır. Pazartesi günü yarım gün izin kullanırsanız 4 günlük tatil fırsatı yakalarsınız.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-buca.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu