Haber

Bakan Bolat: E-ihracat platformu kurma çalışmalarımızı tamamladık

Gökçe KARAKÖSE, Mehmet CANBULAT/ İSTANBUL, – MÜSİAD’ın düzenlediği Vizyoner ’23 Zirvesi’nde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “E-ihracatın geliştirilmesi için Türk e-ihracat platformunun kurulmasına yönelik çalışmalarımızı artırarak tamamladık. İhracatta dijitalleşme. İnşallah birkaç ay içinde hizmete açacağız.” “Buradaki amacımız markalarımızın ve ürünlerimizin dünya çapında bilinirliğini artırmak, pazar payımızı ve e-ihracatımızı artırmaktır” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 2015 yılından bu yana iki yılda bir düzenlediği MÜSİAD Vizyoner’23 zirvesi bugün gerçekleşti. Sarıyer’deki bir gösteri merkezinde gerçekleştirilen zirvenin bu yılki teması ‘Gücümüz’ olarak belirlendi. Zirve kapsamında iş insanlarını bilgilendirmek, onları geleceğe hazırlamak ve hayata katkı sağlamak amacıyla adımlar atıldı. Zirveye Ticaret Bakanı Ömer Bolat da konuşmacı olarak katıldı. Burada konuşan Bolat, dijitalleşme ve yeşil dönüşüme de dikkat çekti.

KARBON TÜKETİMİ YÜKSEK SEKTÖRLERİN HAZIRLANMASI ÖNEMLİ

Bolat, “Dünyada ve Türkiye’de e-ticaretin perakende ticaretteki payı yüzde 20’lere yaklaştı. E-ticaret ve e-ihracat platformlarının da oldukça popüler hale geldiğini görüyoruz. Yeşil ve dijital dönüşüm öne çıkıyor. Rekabet gücü Yeşil ekonomilere yönelik eğilimin arttığı ve sınır karbon düzenleme mekanizmasının uygulama olarak başladığı bir dönemdeyiz.Şu anda raporlama dönemindeyiz.Uygulamanın bu geçiş döneminde, Sadece emisyon raporlama yükümlülüğü var ancak mali yükümlülükler 1 Ocak 2026’dan itibaren başlayacak. Dolayısıyla tüm sektörlerimizin “Karbon tüketimi yüksek olan sektörlerin gecikmeden hazırlanması, ihracatta rekabet gücümüzü korumak adına büyük önem taşıyor” dedi. .

DÜNYAYA TOGG İHRACATI BU DÖNEMİN HEDEFLERİ ARASINDA

Bakan Bolat, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde yapılan dev yatırımlarla altyapı ve üst yapımız tamamen yenilenerek, eğitim, sağlık, sanayi alanlarında güçlü, başarılı bir ülke ve ekonomi yaratmayı başardık” dedi. , tarım, turizm, ulaştırma, tüm hizmet sektörleri ve ihracat.Çok şükür askeri, siyasi ve dış politikada dünyada aktif ve saygın bir ülke konumuna ulaştık.1923’te 50.8 milyon dolar ihracat yapabilen bir ülkeden, 1973’te yıllık sadece 1 milyar dolar, 1987’de ise aylık 1 milyar dolar iken, bugün günde 1 milyar dolar ihracat yapıyoruz, hatta bazen 1 buçuk milyar dolara kadar ihracat yapabilen ülke konumuna bile ulaştık. Dün 1 milyar 200 milyon dolardı.Şu anda 2023 yılında yıllık bazda 255 milyar dolar mal ihracatı, 100 milyar doların üzerinde hizmet ihracatı olmak üzere en az 355 milyar dolar döviz olmasını bekliyoruz. Gelir elde etmeyi başaracağız. Önümüzdeki dönemde katma değerli üretim ve ihracat çok önemli. Savunma sanayii ürünlerinde dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmak, bugün 3 milyar dolarlık ihracatımız olan yazılım sektöründe inşallah 10 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak, yerli ve milli elektrikli cihazımızı üretmek Togg, on” Dünyaya milyarlarca dolar değerinde ihracat yapmak ve yüksek teknolojili ürün ihracatımızı artırmak bu dönemin hedefleri arasında yer alıyor” dedi.

E-İHRACAT PLATFORMU KURMA ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMladık

Bolat, “İhracatta dijitalleşmeyi artırarak e-ihracatın gelişmesi için Türkiye e-ihracat platformu kurma çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah birkaç ay içinde hizmete açacağız. Buradaki amacımız ihracattaki Markalarımızın ve ürünlerimizin dünya çapında bilinirliğini sağlamak, pazar payımızı ve e-ihracatımızı artırmak.”

habercamlihemsin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu