Haber

Çin’in Başkenti Pekin Gösteri Sanatları Merkezi Olmayı Hedefliyor

PEKİN, 19 Ocak (Xinhua) — Çin’in başkenti Pekin, Çin Yeni Yılı’na hazırlanıyor. 14 Ocak’tan 5 Şubat’a kadar kentte somut olmayan kültürel miras gösterileri, tapınak panayırları, çiçek stantları, sanat gösterileri ve stantlar dahil olmak üzere 4.000’den fazla kültürel etkinlik planlanıyor.

Pekin Belediyesi Kültür ve Turizm Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, etkinliklerin bir kısmı çevrimiçi ve çevrimdışı olarak gerçekleştirilecek ve Finlandiya, Yunanistan, Kanada ve Belçika gibi ülkelerdeki izleyicilerle paylaşılabilecek.

Çin Yeni Yılı ve Bahar Şenliği bu yıl 22 Ocak’a denk geliyor. Bir hafta sürecek resmi tatilde Çinliler aileleriyle buluşacak, Bahar Şenliği manileri yazılacak ve tapınak panayırlarına ziyaret gibi Çin gelenekleri izlenecek.

Zengin kültürel mekanlara sahip Pekin’in birçok kültürel etkinliğe sahne olması bekleniyor. Geçmişi 1937’ye dayanan Chang’an Büyük Tiyatrosu ve ünlü Mei Lanfang Tiyatrosu gibi köklü tiyatrolara ek olarak, şehirde genç izleyiciler arasında iyi bilinen, giderek artan sayıda küçük tiyatro da bulunmaktadır.

Pekin Belediye Başkanı Yin Yong, Perşembe günü sona eren Pekin Belediye Halk Kongresi’nin yıllık oturumunda, Çin başkentinin halka daha etkileyici eserler sunmak için bir sahne sanatları merkezi olma hedefini belirlediğini söyledi.

Pekin Dans Akademisi Parti Başkanı ve aynı zamanda belediye meclisi üyesi Batuu, “Pekin, ülkedeki en iyi sanat topluluklarına, okullara ve sanatçılara ev sahipliği yapıyor. Pekin’i bir dans partisi haline getirmek için daha iyi kültürel eserler ve klasik oyunlar üretmeliyiz. ‘sahne sanatları şehri’.” dedi.

mesudiyehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu