Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afşin’de depremzedeleri kucakladı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından soluğu yeniden Kahramanmaraş’ta alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afşin ilçesinde depremzedeleri ziyaret etti.

Erdoğan’a ziyaretlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici eşlik etti.

hepsiyle ilgileniyorum

Karşılaştığı her depremzede ile yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı’na sevgi gösterisi yapıldı.

Burada halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Afşin’de yaşanan deprem sonrası yaraların hızla iyileştiğini görüyoruz”

Bugün Cumhur İttifakı olarak sizlerin dertlerine ortak olmak için buradayız. Depremde hayatını kaybeden Afşinli kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Çeşitli zorluklarla karşılaşsak da ilk günden itibaren yanınızdayız. Afşin’de yaşanan deprem sonrası yaraların hızla iyileştiğini görüyoruz. Konteynerleri hızlı bir şekilde yerleştirerek çadırlardan konteynerlere geçeceğiz.

“Gıda, içme suyu, elektrik sorunumuz yok”

Yiyecek temini, içme suyu, elektrik sorunumuz yok. Evleri kullanılamaz hale geldiği için kiraya verecek depremzedelere 3 bin ile 5 bin lira arasında kira yardımı yapıyoruz. Bugün depremzedelere nakledilmek üzere verilecek 15 bin lirayı ödemeye başladık.

“Bize 1 yıl verin”

Maraş genelinde 45 bin binanın 119 binden fazla bağımsız bölümü yıkılacak. Mart ve Nisan aylarında temelini atacağımız konut sayısı 329 bine ulaştı. Hasar tespit rakamları tamamlandığında bu rakamlar sağlamlaşacaktır. İlçemizin tüm maddi kayıplarını telafi edeceğiz. Bize 1 yıl verin. Evleri 1 yıl içerisinde tamamlayıp hizmetinize sunacağız.

Malatya’da incelemelerde bulunacak

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afşin’in ardından Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde depremzedelerle bir araya gelecek.

Erdoğan, sarsıntı sonrası çalışmaları denetleyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu