Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas terör örgütü değil, topraklarını savunan bir mücahit grubudur

Hamas7 Ekim sabahı başlatılan Aksa Sel operasyonuna yanıt veren, İsrail19 gün boyunca GazzePartisinin grup toplantısında bölgedeki gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bomba yağdırırken dikkat çekici ifadeler kullandı. HamasBunun terör örgütü olmadığını belirten Erdoğan, ” Hamas“Bu, topraklarını ve vatandaşlarını korumak için mücadele eden bir grup kurtuluş ve mücahittir” dedi.

ERDOĞAN: FİLİSTİN DAVASINI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. İsrail‘ile ilgili Gazze Erdoğan’ın saldırılara tepki gösteren açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; “Filistin davamızı savunacağız. 7 Ekim’den bu yana krizin daha da kötüleşmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. 8 uçak dolusu tıbbi yardım gönderdik. İsrail Devlet yerine örgüt olarak hareket etmeyi asla tasvip etmeyeceğiz. Baskınlarda ölenlerin neredeyse yarısı çocuk. Sırf çocukları öldürmek için sokakları ateşe veren bu insanlık dışı eylemi dünyada sürdüren bir devlet veya ordu bulamazsınız.

“HAMAS, TOPRAĞINI KORUMAYA ÇALIŞAN BİR MÜCAHİT GRUPTUR”

Buradan dünyaya sesleniyorum; Son buluşmalarında yeniden bir araya geldiler, tüm Batı Hamas Terör örgütü olarak görüyor. Madde İsrail , bir organizasyon olabilirsiniz. Bu Batı sana çok şey borçlu. Ama Türkiye’nin size hiçbir borcu yok. Ve Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını korumak için savaşan bir grup kurtuluş ve mücahittir.

“İSRAİL’E GİDERİM PROJEMİZ VAR, GİTMEYECEĞİM”

Hayatımda bir kez Netanyahu denen bu adamın elini sıktım. Tabii biz iyi niyetliydik ama onlar bunu istismar ettiler. İsrail Gitmemiz gereken bir proje vardı, iptal ettik. İyi niyetimizi istismar ettiler. İsrail çocukları öldürüyor, çocukların öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü insanlıktan nasibimizi aldık. İsrail Gazze Saldırıları hem cinayetin hem de akıl hastalığının işaretidir. Söze gelince demokrasiyi ve çoğulculuğu kimseye bırakmayanların faşist yüzlerini hayranlıkla izliyoruz. Gazze için yapılması gereken ne varsa kalbimizle, dilimizle, elimizle yapacağız. “Duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz”

habergercus.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu