Haber

DEVA’dan anma programı: Acı büyük, taş bile dayanamıyor

ANKARA – DEVA Parti Ankara İl Teşkilatı, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleştirilen programda hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, anma programında yaptığı konuşmada Türkiye’nin dört bir yanına ateş düştüğünü belirterek, “Ülkemizin her köşesine ateş düştü. Rakamları ifade ettiğimizde sanki anlamını yitiriyor gibi ama kaybettiğimiz her can; birinin annesi, birinin babası, birinin kardeşi, oğlu, kızı… Kaybettiğimiz her can, birinin yeğeni, kuzeni, dedesi, ninesi… Acı büyük. Taş da olsa ayakta durmaz. Millet olarak büyük bir acının ortasındayız. Kaybettiğimiz ve kurtaramadığımız herkese Allah’tan rahmet diliyorum.”

‘PEK ÇOK DOSTUMUZU KAYBEDİK’

DEVA Partisi olarak birçok arkadaşını kaybettiklerini belirten DEVA Genel Başkanı Babacan, “Bugün yoldaşlarını kaybetmiş biri olarak aranızdayım. Senin bir arkadaşın olarak yanındayım. Kimi kaybettik biraz bahsetmek istiyorum” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Adıyaman Tut İlçe Başkanı Mehmet Bey… Mehmet Baykara’yı 8 kişilik ailesiyle birlikte maalesef kaybettik. Mehmet Bey Tut’ta kime sorarsanız sorun, herkes size iyiliğini, iyiliğini anlatır. Dost canlısı, çalışkan, sevilen, sayılan, her türlü soruna göğüs germeye çalışan bir arkadaştı.”

SÜHEYLA DİCLE’Yİ BİRLİKTE KAYBEDİYORUZ:Adıyaman il idare meclisi üyemiz Süheyla Dicle… İl kurucu heyet üyemizi maalesef kaybettik.

HASARI SAYIN YÜREK İLE İLGİLENEN DOSTLARIMIZIN BİR ARKADAŞIYDI: Hazari Dicle… Hazari Bey çok uygun, çok naif bir arkadaşımızdı. Aklını açıkça söyleyen, hiçbir şey yapmaktan çekinmeyen, samimi davranan bir arkadaşımızdı. En son Adıyaman’a gittiğimde esnafı beraber ziyaret etmiştik. çok sohbet ettik Adıyaman’daki arkadaşlarımızı aileleriyle birlikte kaybettik. Allah hepsine rahmet eylesin.

SAMİ ÖZEL KARDEŞİM EN ÇOK ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZDAN BİRİYDİ:Yine Adıyaman… Ağabeyim Sami Özel, şehirdeki en çalışkan arkadaşlarımızdan biriydi.

SALİH DÖKME İKİ OĞLUNU KAYBETTİ: Kahramanmaraş’ta yüreğimiz paramparça oldu. Dulkadiroğlu İlçe Başkanımız Salih Dökme enkaz altında kaldı. İlk günün sonlarına doğru eşiyle birlikte enkazdan çıkarıldı ancak ne yazık ki iki oğlu İsmail ve Elif’i kaybetti.

YAVUZ BÜYÜKCAPAR İDEALİST BİR AVUKATTI : Dulkadiroğlu ilçe başkan yardımcımız Yavuz Büyükçapar’ı yine kaybettik. Genç bir hukukçu ağabeydi. Hukuk fakültesinden yeni mezun olmuş idealist bir avukattı.

GÜRKAN İLÇE ORGANİZASYONUMUZDA ÖZENLE ÇALIŞTI: Dulkadiroğlu mahallesinden yönetim kurulu üyemiz Gürkan Aydemir… Gürkan genç bir iş adamıydı. İlçe teşkilatımızda büyük emeklerle canla başla çalıştı. Deprem, annesinin evinde yakalandı. Maalesef Gürkan’ı annesi ve abisi ile birlikte kaybettik.

MUSTAFA ERBAŞLI ÇOK KENDİNİ KORUYAN BİR ARKADAŞTI: İl yönetim kurulundan ağabeyim Mustafa Erbaş… Kendisi sabırlı bir çiftçiydi. Çok çalışkan, özverili bir arkadaştı. Üniversiteden yeni mezun olan eşi ve küçük kızıyla birlikte onu kaybettik.

SADULLAH’IN KARDEŞİNİ VE 16 YAKININI KAYBETTİK: Hatay… Yakın çalışma arkadaşım Sadullah Ergin Bey’in memleketi. Sadullah Bey’in kardeşini ve 16 akrabasını da kaybettik. Acı harika. Allah sabır versin. 40 bin-41 bin sayıları derken kolay ama tek tek söyleyince kolay değil.

YUSUF SINIRSIZ GÜCÜ İLE 3 YIL BİZİMLE OLDU: Yusuf Yurdal… Muhtemelen bu salondaki arkadaşlarımızın çoğu Yusuf’u tanıyordu. Nezaketi, cana yakınlığı ve bitmeyen gücüyle 3 yıldır bizimle. Parti kurulmadan önce bile tanışmıştık.

SEHER Hanım SOKAKTA ÇALIŞAN BİR ARKADAŞIMDI: Seher Aslan’ı yine Hatay’dan kaybettik. Seher Hanım sokakta çalışan işini hakkıyla yapmaya çalışan çok çalışkan bir arkadaşımdı.

KENAN GÜN, ÜLKEMİZE CANHIRAŞ’TA ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZDAN BİRİYDİ: Hassa ilçemizden Kenan Gün, ülkemizin geleceği için canla başla çalışan arkadaşlarımızdan biriydi. Onu eşi ve oğluyla birlikte kaybettik.

AYSEL HANIM’İ ÜÇ ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE KAYBEDİK: Yine Hassa’lı Aysel Bolat, sosyalliği ve her yere ulaşmaya çalışan çalışkanlığıyla bize güç veren yol arkadaşlarımızdan biriydi. Aysel Hanım’ı üç çocuğuyla birlikte kaybettik.

BİZLERE MUTLU OLDUK, SİZLERDEN DE ALLAH RAZI OLSUN: Her birine Allah rahmet eylesin. Biz onlardan razı olduk, Allah onlardan razı olsun. Kaybettiğimiz arkadaşlarımızın ailelerine sabırlar diler, seslenmek isterim. Evet, hayatını kaybettin. Yaptıklarımız az, söylediklerimiz az. Ama açıkçası burasının senin evin olduğunu söylemek istiyorum. Burası tüm kayıp arkadaşlarımızın evi. Kardeşin, evladın, kardeşin, dostun, tüm dostlarım olarak her zaman yanında olacağım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu