Ekonomi

Gilead Türkiye’den Almanya Hepatoloji İş Birimi’ne atama

15 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Gilead Türkiye’den Almanya Hepatoloji İş Birimi Pazarlama Müdürü olarak Güliz Ergan atandı.  

Hayatı tehdit eden hastalıklara en uygun çözümleri sunma misyonuyla yenilikçi tedaviler geliştiren bir bilim şirketi olan Gilead, hastaların yenilikçi ilaçlara erişimini sağlamak için 2007’den beri Türkiye’de çalışıyor. Türkiye’de gerçekleştirdiği üretim yatırımları sonucunda Gilead’in yenilikçi tedavilerini ürettiği 4. üretim ülkesi olan Gilead Türkiye, bu başarılarını yetkin insan kaynağı ile elde etmektedir.

Gilead Türkiye ekibinden Güliz ErganÜlkemizdeki başarılı çalışmaları sonucunda Almanya Hepatoloji İş Birimi Pazarlama Müdürü olarak atanmıştır.

Lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi Kimya Fakültesi’nde tamamlayan Ergan, yüksek lisans eğitimini Koç Üniversitesi Executive MBA bölümünde tamamlamıştır. Ergan, üniversite eğitimi süresince teknik kimya lisans eğitimini Viyana Teknik Üniversitesi’nde değişim programı ile almış; Proje ekibinde birebir çalıştı. Ergan, ilaç sektöründeki kariyerine Eczacıbaşı-Baxter’de başladı. Burada görev yaptığı 14 yıl boyunca sırasıyla Eczacıbaşı-Baxter, Baxalta ve Shire ilaç firmalarında satış ve pazarlama alanlarında ülke ve bölge sorumluluklarını üstlendi.

2017 yılından bu yana Gilead Türkiye’de pazarlama grubundan sorumlu olan Güliz Ergan, mantar enfeksiyonları, hepatit ve HIV alanlarındaki rollerinde başarılı lansmanlara ve yenilikçi projelere imza attı. Ayrıca 2021’den beri Women Gilead’de Küresel Yönetim Ekibinde Mesleki Gelişim Stratejisi Eş Lideri olarak görev yapmaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

iznikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu