Haber

Hatay şehidinin annesi: 3 oğlum daha var

Pençe Kilit Harekatı’na katılan Piyade Sözleşmeli Er Muhammet Küçük, dün Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütünün düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit oldu. Şehidin cenazesi bugün memleketi olan Hatay’ın Hassa ilçesine getirildi. Burada Mazmanlı Mahallesi Küçükger mezrasındaki baba evinde helallik alındı. Burada şehidin ailesi ve Suriye’de sözleşmeli piyade olarak görev yapan ikiz kardeşi Mustafa’nın Türk bayrağına sarılı tabutu öperek uğurladılar. Daha sonra şehitlik yanındaki okul bahçesinde şehid için tören düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlarına alınan şehidin naaşı, Küçükger Mezarlığı’nda dualarla toprağa verildi.

Babasından Duygusal Sözler

Şehidin babası Yakup Küçük, şunları söyledi: Hoşçakal oğlum, hoşçakal, cennete git”ifadeleri kullandı.

“ŞEHİT OLMAK İSTEDİ”

Çocuklarını çok sevdiğini belirten Anne Zöhre Küçük, ” Tanrı verdi, Tanrı aldı. Şehit olmayı çok istiyordu. Liseden beri şehit olacağım dedi, şehit oldu. Aradan bir yıl bile geçmeden görevi şehit oldu. O düşmanları mutlu etmeyeceğim 3 oğlum daha vardedi.

Törene Hatay Vali Yardımcısı Oğuzhan Bingöl, milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe protokolü, aile, yakınları ve askeri personel katıldı.

ŞEHİDİN KANLARI YERDE DEĞİLDİ

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, devam eden operasyon çerçevesinde Piyade Sözleşmeli Er Muhammet Küçük’ü şehit eden 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Açıklamada, ” Şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız! Pençe-Kilit Harekatı’nda kahraman Piyade Sözleşmeli Er Muhammet Küçük yoldaşımızı şehit eden 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Bölgedeki operasyonlarımız güçlü bir şekilde devam ediyor.‘ kaydedildi.

seydilerhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu