Ekonomi

JPMorgan, stablecoin ihraççısı Tether’in artan hakimiyetinden endişe duyuyor

Investing.com – JPMorgan ( JPM) analistler, stabilcoin pazarındaki son zamanlardaki büyümeyi cesaret verici olarak görüyor. Tether’inArtan hakimiyetinden dolayı alarma geçtiklerini belirtti.

JPMorgan analistlerinin yayınladığı son raporda Tether’in geçmiş dönemlerden bu yana süregelen mevzuata uyum ve şeffaflık eksikliği nedeniyle risk oluşturmaya devam ettiği vurgulandı. Analistler, bu yaklaşımı göz önünde bulundurarak Tether’de geçen yıldan bu yana artan ağırlığın hem istikrarlı kripto para piyasası hem de genel olarak kripto para piyasası için olumsuzluk yarattığına inandıklarını söyledi.

Analistler ayrıca, stabilcoin ihraççılarının dünya çapında büyük ölçekli bir düzenleme riskiyle karşı karşıya olduklarını düşündüklerini de ekledi.

  • InvestingPro ile yatırımlarınızda başarıya ulaşın. Özel indirim kuponlarımızla %60’a varan avantajlar sizlerle. 2 yıllık abonelik INVTROZEL2 Artık kodu 5 Şubat’a kadar kullanabilirsiniz. KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ.

JPMorgan, Tether’in büyümesini endişe verici veriler olarak yorumladı

Bağ Geçtiğimiz yıl pazar değerini %35 artırarak önemli bir büyüme elde etti. Tether’in büyümesini destekleyen temel faktör, en büyük rakibi Circle’ın yıl içinde yaşadığı sorunlar ve mevzuat baskıları nedeniyle hızla pazar payı kaybetmesiydi. Sonuç olarak Tether’in sabit varlık USDT’si 100 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmaya çok yakın. USDT, mevcut durumda USDC’ninBoyutunun yaklaşık dört katına ulaştı.

Tether CEO’su Paolo Ardoino’nun cevabı gecikmedi

Tether CEO’su Paolo Ardoino, JPMorgan’ın yorumundan sonra The Block’a konuştu ve küresel bankanın analistlerini eleştirdi.

Paolo Ardoino, JPMorgan’ın Tether ve stabil kripto para birimi USDT’yi gündemine almasının sevindirici bir gelişme olduğunu ancak dünyanın en büyük bankalarından biri olan JPMorgan’ın bu durumun ağırlaşmasından bahsetmesini ikiyüzlü bir davranış olarak gördüğünü söyledi.

Tether CEO’su da USDT’nin piyasa hakimiyetinin, stablecoin piyasasında kendine yer edinmeye çalışan JPMorgan’ı rahatsız etmesini yadırgamadığını ima eden ifadeler kullandı. Ardoino ayrıca şirketin büyümesinin rakipleri üzerinde olumsuz bir etki yarattığını da kabul etti. Ancak Paolo Ardoino, faaliyetlerinin hiçbir zaman kripto para piyasası üzerinde olumsuz bir etki yaratmadığını söyledi ve rehberlik konusunda küresel düzenleyicilerle her zaman yakın çalıştıklarını belirtti.

InvestingPro Dev İndirimi 5 Şubat’a Kadar Uzatıldı!

Finans dünyasında gerçek bir değişim için InvestingPro ile tanışın! Borsa verilerinden rayiç değere, sağlık durumu analizlerinden profesyonel grafiklere kadar her şey başarıya giden yolda size rehberlik etmek için burada. Özel indirim kuponlarımızla seçtiğiniz planda %60’a varan avantajlardan yararlanabilirsiniz. INVTROZEL1A Kod ile fırsattan yararlanabilirsiniz. KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu