Haber

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk’ün Huzurunda Yürüdü

MUDANYA Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Anıtkabir’de ‘Mütarekeden Cumhuriyete 100. Yıl Meşalesi Koşusu’ yürüyüşünü tamamladı. Önder Türkyılmaz, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Atamızın huzuruna çıkmak, mirasına olan bağlılığımızı ve şükranlarımızı göstermek bizim için büyük bir onurdur. Her zaman onun izinden yürüyecek ve ‘Cumhuriyet Sonsuza Kadar Cumhuriyet’ diyeceğiz. ‘.”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mütareke’nin imzalandığı ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Mudanya’dan Cumhuriyetin yönetildiği Çankaya’ya yürüdü. ‘Mütarekeden Cumhuriyete 100. Yıl Meşalesi’ adı altında düzenlenen yürüyüş, 20 Ekim’de Mütareke Evi önünde düzenlenen törenle başladı ve 8 gün sonunda Ankara’da tamamlandı. Rota boyunca il ve ilçelerde belirlenen noktalarda Cumhuriyet meşalesini taşıyan sporcular Hasan Akyol, Yalçın Doğu, Cemalettin Suntur ve Nejat Çetin toplam 470 kilometre koştu.

‘BİZ HER ZAMAN BABAMIZIN İZLERİNDE YÜRÜYECEĞİZ’

Ankara’ya gelen Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile birlikte Atapark’taki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Törenin ardından ilk olarak Kurucu Gazi Meclisi ziyaret edildi. Meclis ziyaretinin ardından Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Anıtkabir’de Cumhuriyet yürüyüşünü tamamladı. Mudanya’dan Ankara’ya kadar 470 kilometre koşan sporculara ve parkurdaki yürüyüş noktalarında kendisine eşlik eden herkese teşekkür eden Önder Türkyılmaz, “Cumhuriyetimizin 100. yılında bir söz verdik ve coşkuyla Ankara’ya yürüdük. Birlik ve beraberlik ve Milletimizin dayanışması, değerlerine olan bağlılığı ve geleceğe olan bağlılığıdır.” Bu inançla yürüdük. Birlikte yürüdüğümüzde daha güçlü, daha aydınlık bir Türkiye’nin kapılarını açacağımızı bir kez daha gösterdik. Bu yol Cumhuriyetin yoludur, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş medeniyetin yoludur. Kaç yıldır Türkiye Cumhuriyeti. Her zaman daha parlak bir geleceğe yürüyeceğiz. Ülkemizin kurucusu Önderimiz, ebedi Başkomutanımız, 100 yılın en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda Cumhuriyet yürüyüşümüzü tamamladık. Onun büyük liderliği sayesinde Türkiye Cumhuriyeti demokrasi, laiklik, eşitlik ve adalet ilkeleriyle şekillendi. Bu değerlere bağlılık milletimizin ortak paydasıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılında ecdadımızın huzuruna çıkmak, onun mirasına olan bağlılığımızı ve şükranlarımızı göstermek bizim için büyük bir onurdur. “Biz her zaman ecdadımızın izinden yürüyecek ve ‘Sonsuza Kadar Cumhuriyet’ diyeceğiz” dedi.

Başkan Türkyılmaz daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelerek Cumhuriyet meşalesini takdim etti.

haber-saimbeyli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu