Ekonomi

OPVEE, çalışmada opioid etkilerinin hızlı bir şekilde tersine çevrildiğini gösteriyor

RICHMOND, Va. – Indivior PLC (LSE/Nasdaq: INDV), ilacı OPVEE®’nin opioid aşırı dozlarında önemli bir ölüm nedeni olan opioid kaynaklı solunum depresyonunu hızla tersine çevirebildiğini gösteren farmakodinamik bir çalışmanın sonuçlarını açıkladı. İntranazal nalmefenin (OPVEE) intranazal nalokson ile karşılaştırıldığı çalışma Journal of Clinical Pharmacology’de yayımlandı.

Çalışma, OPVEE’nin uygulamadan sonraki beş dakika içinde solunum depresyonunu tersine çevirdiğini, naloksonun ise benzer bir etkiye ulaşmasının 20 dakika sürdüğünü göstererek birincil son noktasını karşıladı. Solunumun bir ölçüsü olan dakika ventilasyonu, OPVEE uygulandıktan sonraki beş dakika içinde opioid öncesi taban çizgisinin yaklaşık %95’ine ulaştı.

Çalışmada, 69 sağlıklı gönüllüye sentetik bir opioid olan remifentanil uygulandıktan sonra dakika ventilasyonunda bir azalma yaşandı. Daha sonra OPVEE ya da nalokson ile tedavi edilmişlerdir. OPVEE’nin opioid kaynaklı solunum depresyonunu tersine çevirme hızında naloksondan daha düşük olmadığı ve daha üstün olduğu bulunmuştur.

Her iki ilacı takip eden deneklerin %90’ından fazlasında advers olaylar bildirilmiş olsa da, bunlar çoğunlukla hafif ila orta dereceli olup ilaçların kendisinden ziyade remifentanil ve deneysel koşullara bağlanmıştır. Yaygın advers olaylar arasında baş ağrısı, bulantı, kusma ve baş dönmesi yer almıştır.

Hızlı etkili opioid geri döndürücü ajanların aciliyeti, Amerika Birleşik Devletleri’nde Eylül 2023’te sona eren 12 ayda toplam 80.000’in üzerinde olan ve bu ölümlerin çoğunu fentanil gibi sentetik opioidlerin oluşturduğu yüksek sayıdaki opioid aşırı doz ölümleri ile vurgulanmaktadır.

OPVEE burun spreyi, yetişkinlerde ve 12 yaş ve üzeri pediyatrik hastalarda bilinen veya şüphelenilen opioid aşırı dozunun acil tedavisi için endikedir. Acil tıbbi bakımın yerine geçmez ve opioidlerin mevcut olabileceği yerlerde derhal uygulanmak üzere tasarlanmıştır.

Indivior, madde kullanım bozuklukları ve ciddi ruhsal hastalıklar için tedavi geliştirmeye odaklanmış küresel bir ilaç şirketidir. Bu çalışmadan elde edilen bulgular OPVEE geliştirme programının bir parçasıydı ve onay sürecinde FDA tarafından incelenmiştir. Bu bilgiler bir basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu