Haber

Sağlık-Sen Başkanı: Görev ücretleri artırılmalı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda görüşülecek sağlıkla ilgili yasa tasarısına vardiya ücretlerini artıracak bir düzenlemenin eklenmesi gerektiğini belirterek, “Bu yasa tasarısı mutlaka getirilmeli” dedi. doktorların, hemşirelerin, ebelerin ve anestezi teknikerlerinin vardiya ücretlerini içermektedir.” “Artış maddesi eklenmeli, vardiya ücretleri emeğe denk seviyelere getirilmelidir” dedi.

Sağlık-Sen Rize Şubesi İl Meclis Toplantısında konuşan Başkan Mahmut Faruk Doğan, Sağlık-Sen’in organizasyon yapısında temsil misyonunun değerli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti. Önder Doğan, “Temsilcilerimiz kuruluşumuzun ana omurgasını oluşturuyor. Onlar sahada çalışan arkadaşlarımızın sesi, sendikamızın sesi. Onlar hem alanı, hem de Sağlık-Sen’i temsil ediyor. Sağlık-Sen getirdi” dedi. 11 ayda sendikacılığa yeni bir soluk. Biz sadece belli dönemlerde eleştirip çıkıyoruz.” Biz çizgi dışı bir anlayışla sendikacılık yapmıyoruz. Sendika olarak üyelerimiz için neler yapabiliriz kaygısındayız. Bugün üyemiz Ankara’daki otellerimizden uygun fiyatlarla yararlanırsa, hastalık nedeniyle Ankara’ya gelen üyemiz ve yakını Sağlık-Sen Taksi ile Rize’deki hastaneye ücretsiz bırakılırsa, Üyelerimizin çocuklarımız AYT-TYT ve LGS kurslarımızdan ücretsiz faydalanıyor, Sağlık-Sen Anaokulları açılıyor, sosyal sendikacılık anlayışının eseri bu. Hayata geçirilen projeler üyeden gelenin üyeye geri döndüğünün göstergesidir. Üyelerimizin yararına düşünen, çalışan ve üreten bir birliğiz. Bugün birçok sendika ‘sosyal sendikacılık’ demeye başladı. “Sendikacılığın tarihini yeniden yazmaya kararlıyız” dedi.

“SEFERBERLİĞİ YAPACAK DOSTLARIMIZ İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTIK”

Sağlık-Sen’in, Sağlık Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde yapacağı sağlık personeli alımına ilişkin hazırlıklarını tamamladığını belirten Doğan, “Tercih Robotumuz hazır. Birebir almak isteyen sağlık mezunlarımız destek için ilgili çağrı merkezi numarasını arayabilir veya 81 ildeki Şube Merkezimize başvurabilirsiniz. Tercih yapacak arkadaşlarımıza destek olmak için.” Onlara yol göstermek için teşkilatımızla seferberlik başlattık” dedi.

“DAĞITIM FİYATLARI OLMASI GEREKEN SEVİYELERİN ÇOK ALTINDA”

Görev ücretlerinin artırılması ve konuyla ilgili görüşmelerin devam etmesi için çalıştıklarını belirten Başkan Doğan, şöyle konuştu:

“Nöbet fiyatları olması gereken seviyelerin çok altında. 7. Dönem Toplu Sözleşme’de ilk kez vardiya fiyatlarında oransal bir artış sağladık. Ancak bu yeterli değil. Sağlıkla ilgili birçok düzenlemeyi içeren tasarı kabul edildi.” Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık Kurulu tarafından “Şimdi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülecek. Bu faturaya doktor, hemşire, ebe ve anestezi teknikerlerinin vardiya ücretlerini artıracak bir husus mutlaka eklenmeli, vardiya fiyatları emeğe denk seviyelere getirilmelidir. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu