Haber

Son dakika! Özgür Özel CHP Genel Başkan adaylığını açıkladı

CHP Küme Lideri Özgür Özel, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında genel başkan adayı olduğunu açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştiren Özel, parti yönetiminin oyYenilgisinin sorumluluğunu üstlenmediğini söyledi.

“BU TÜRKİYE’Yİ DEĞİŞTİRMEK İSTEYENLERİN HİKAYESİDİR”

Kendisine destek veren milletvekilleri ve parti meclisi üyeleriyle CHP genel merkezinde buluşan Özel, saat 14.00’te kamera karşısına geçti. “Değişim yüzyılı, yüzyılın değişimi” sloganıyla hazırlanan tutum belgesiyle kürsüye çıkan Özel, “Bu, Türkiye’yi değiştirmek için CHP’yi değiştirmek isteyenlerin hikayesidir. Bu yürüyüşle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci karakterinden yola çıkarak büyük bir atılım yapmayı hedefliyoruz.Yeni “Bir asırda yeni bir siyaset için yeni yaklaşımlarla ilerleyeceğiz. Parti yönetimi toplumsal talep ve ihtiyaçların aksine yenilginin nedenlerini araştırmadı. Sonuç için bahaneler öne sürdü ve yenilginin siyasi sorumluluğunu üstlenmedi.” dedi.

“DİĞER PARTİLERE 39 MİLLETVEKİLİN VERİLMESİ BÜYÜK HASAR YARATTI”

Özel’in açıklamalarından satırbaşları: “Partimizin 39 milletvekilini başka partilere seçilmek üzere vermesi, partinin vicdanında ve tarihinde unutulmayacak bir yara bırakmıştır. Partinin iç denetimi olmadan gerçekleştirildi. Bir süreç yürütüldü. Seçilen delegasyonların bilgilendirilmediği, hedeflediğimiz değişim emekten, üretimden, çevreden gelecek, kadınların ve gençlerin yanında olacak, yeni eril ve özgüvenli halimizle hayat bulacak. Amacımız partimizi en iyi yönetilen parti yapmak değil, en iyi yönetilen kurum haline getirmektir.Partinin başkanı, ekibi ve tüzüğü mutlaka değiştirilmelidir.

“PARTİ’NİN KAYITSIZ SİYASETE TESLİM OLMASINI KABUL ETMİYORUZ”

Değişikliklere katkıda bulunup kongremizi tamamladıktan sonra 2024 yılında seçimlerin hemen ardından tüzük kongresini gerçekleştireceğiz. Partinin kurumsal yapısının yerini danışmanlık kurumunun alması partimizi zayıflatmıştır. Partimizin kayıt dışı siyasete teslim olmasını kabul etmiyoruz.

“TARİHİ BİR KARARIN EŞİĞİNDEYİZ”

Bu davet birlikte yeni bir yolda yürümeye davettir. Sorunu doğru tespit edip sağlam bir özeleştiri yapmazsak, başta CHP olmak üzere tüm siyasi muhalefet seçmen gözünde önemsizleşecektir. Partinin yeni ekipleriyle oluşacak heyecanın yerel seçimlerin itici gücüne dönüşmesi gerekiyor. Artık tarihi bir kararın eşiğindeyiz. Oy Kaybolduğunu kabul etmeyen bir siyaset kesimi mi olacağız, yoksa Türkiye’ye umut mu olacağız? Seçmenlerdeki duygusal kopukluğu görmezden mi geleceğiz? Yoksa değişime biz mi öncülük edeceğiz?”

“ADAYLIĞIMI AÇIKLIYORUM”

Ülkemizin ve çocuklarımızın hak ettiği bir gelecek için değil, gençleri partimizin merkezine koymak için değil, kadınların aktif olacağı siyaset tarzını sağlamak için değil, herkesin hak ettiği bir siyaset tarzı sağlamak için değil, CHP Genel Başkanlığı adaylığımı ilan ediyorum. Parti içinde güç kazanmak için değil, sağlık hizmetlerinden eşit şekilde yararlanın.

“İSTİFA ETMEM İÇİN BİR TALEP OLMADI”

Yarından itibaren il kongrelerimizi açıklanan takvime göre takip edeceğiz. 50 gün boyunca partimizin ihtiyaç duyduğu her süreçte ter dökmeye devam edeceğiz. CHP tarihindeki ilk grup lideri benim. Sayın Genel Başkanımız milletvekilliği olmayan ilk başkandır. Önümüzdeki dönemde bir değerlendirme yapacağız. “Benden istifa etmemi istemedi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu