Haber

Yunanlılar Altun’u hedef alan İsrail’i destekliyor! Türkiye’nin rolünden rahatsız oldular!

Yunanistan’ın önde gelen haber sitesi ieidiseis’te İletişim Başkanı Fahrettin Altun’la ilgili Spiros Sideris imzalı yazı yayımlandı. Yunanistan’ın en çok okunan haber sitesinde yer alan yazı, İsrail yayını The Times Of Israel’de yayınlanan Fahrettin Altun temalı yazıya destek veriyor.

‘TÜRKİYE BAKANLIĞI FİKİRİNİ DEĞİŞTİREREK TÜRK BÜYÜKELÇİSİ’Nİ TEL AVİV’DEN ÇAĞIRDIĞINDA NE OLDU?’

Spiros Sideris, Ieidiseis’in yazarı, “İsrail’in Türk Büyükelçisini geri çekmesinin nedeni Altun’a yönelik bir yazı mı?” “Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar istişarelerde bulunmak üzere Ankara’ya çağrıldı” başlıklı yazısında, “Türkiye Büyükelçisinin 11 Eylül Cumartesi günü Tel Aviv’den geri çağrılması ne ani ne de birkaç gün önceydi. Türkiye’nin İsrailli diplomatları geri çağırmasına misilleme olarak geldi. Gazze Şeridi kriziyle ilgili güçlü diplomatik faaliyet geliştiren Ankara, baş diplomatının çatışmaya yakın olmasını istiyor. Bu nedenle İsrail Dışişleri Bakanlığı diplomatik misyonunu sözlü olarak geri çağırırken, Tel Aviv’deki büyükelçisini Türkiye’den ayrılmış oldukları için geri çağırmadı. “Ne oldu da Türk bakanlığı fikrini değiştirdi ve Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisini geri çağırdı?”ifadeleriyle sorguluyor.

‘TÜRKİYE, İSRAİL’E KARŞI, FİLİSTİNLER LEHİNDE CİDDİ BİR ULUSLARARASI KAMPANYA YÖNETİYOR’

Erdoğan ve Netanyahu arasında, Hamas-İsrail savaşı sonucunda Gazze Şeridi’nde yaşananlara ilişkin her iki taraftan gelen retorik saldırılar, büyükelçiyi geri çağırarak iki ülkeyi aynı noktaya getirecek bu aşırı diplomatik hamleye yol açmazdı. Diplomatik ilişkilerin kesilmesi.”İeidiseis yazarı Sideris, The Times Of Israel’de yayınlanan makaleye atıfta bulunarak yazısına şöyle devam ediyor:

Dr. Altun’dan sert bir dille bahsedildi. İsrail’in Altun’a yönelttiği suçlamalar doğrudan Türkiye Cumhurbaşkanı’na yönelik olduğundan bu saldırının önüne bu kadar kolay geçilemedi. Yazıda belirtildiği gibi Türkiye, İsrail’e karşı Filistinliler lehine ciddi bir uluslararası kampanya yürütüyor ve yazının işaret ettiği gibi ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’a daha yakın’ olan Cumhurbaşkanlığı İrtibat Bürosu Lideri Fahrettin Altun’u da hedef alıyor. Altun’u, ‘Geleneksel ve sosyal medyada Türkiye’nin stratejisinin perde arkasındaki adam’ olarak nitelendiren köşe yazarı, onun, İrtibat Müdürlüğü aracılığıyla ‘İsrail’in Gazze’de soykırım yaptığı ve sistematik olarak sivilleri katlettiğinin dünyaya mesajını verdiğini’ belirtti. iyi organize edilmiş bir kurum. katma. Makalede, Türkçe, İngilizce ve Arapça yayın ve yazılarıyla Gazze’deki katliamları mercek altına alan Türk Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ve Anadolu Haber Ajansı hedef alınıyor. Yazıda, Altun’un İngilizce, Türkçe ve Arapça yayınları stratejik olarak kullanarak Dezenformasyon Çaba Merkezi aracılığıyla sosyal medya üzerinden İsrail’e yönelik psikolojik operasyonlar yürüttüğü belirtiliyor. Yazının sonunda ‘Erdoğan devrilemez ama Fahrettin Altun ve ekibinin durdurulması gerekiyor. Şimdi!’ ‘ifadeler dahildir.’

TÜRKİYE’NİN BÖLGEDEKİ ROLÜNDEN RAHATSIZ OLDULAR

Haberde Fahrettin Altun’un Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümüne ilişkin yazısına atıf yapıldı.

İsrail’in yazısı öncesinde Spiros Sideris, Cumhurbaşkanlığı İrtibat Bürosu Başkanı Fahrettin Altun’un Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle yayımladığı görüş yazısına değindi. “Erdoğan, hükümetinin ülkeyi dönüştürme konusundaki başarılarına geniş bir şekilde değinirken, aynı zamanda bölgedeki çatışmalara ve Türkiye’nin rolüne de değindi.”Açıklamalarına vurgu yaparak yazısına şöyle devam etti:

Altun’un makalesinde belirttiği gibi ‘Altyapısı tam gelişmiş güçlü bir Türkiye, bölgesinde daha büyük etkiye sahip olacaktır. Türkiye, son yıllarda elde ettiği başarılarla uluslararası dengelerde saygı görüyor ve Ortadoğu ve Kafkaslar başta olmak üzere bölgesel sorunlarda oyuncu rolünü başarıyla yerine getiriyor.’Makale şöyle devam ediyor: ‘İsrail-Filistin çatışmasında son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sergilenen çözüm odaklı siyasi duruş ve konunun insani boyutunun ön plana çıkarılması bunun göstergesidir. Ukrayna, Karabağ ve diğer bölgesel meselelerin açıkça gösterdiği gibi, Cumhuriyet ikinci yüzyıla girerken Türkiye, bölgesinin oyuncusu ve lider ülkesi haline gelmiştir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gibi uluslararası kuruluşlar küresel sorunları çözmede başarısız oldu, hatta onları daha da kötüleştirdi. Uluslararası örgütlerin yeni yüzyılın ve yeni dönemin ışığında, yeni istikrarlar dikkate alınarak kurulması gerektiği açıktır. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Dünya beşten büyüktür’ sloganı doğrultusunda çok boyutlu ve çok faktörlü yeni bir uluslararası duruma hazırlanıyor.Altun’un makalesi, ‘Türkiye, küresel ve bölgesel sorunları çözmek için kamu diplomasisi gibi çağdaş ulusötesi etkileşim araçlarının yanı sıra insani ve diplomatik kanalları da aktif olarak kullanıyor’Sözünü vurgulayarak bitiriyor.

‘HER TÜRLÜ ETKİYİ AZALTMAK İSTİYORUZ’

“Açıkçası Türkiye’nin Filistinlilere açık desteği ve bölgede oynadığı rol İsrail’in dikkatini çekti.”ieidiseis yazarı Spiros Sideris makalesinde şunları söyledi: “Fahrettin Altun’u hedef alarak hem kendi politikasını hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı vurarak nüfuzunu azaltmak istiyor.”Kararlılığıyla sözlerini tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu