Ekonomi

Borsa güne yükselişle başladı

Açılışta BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 15,90 puan ve yüzde 0,35 yükselerek 4.605,61 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,94, holding endeksi yüzde 0,47 arttı. Kesilen endekslerin ortasında en çok kazandıran yüzde 1,15 ile orman, kağıt ve matbaa olurken, en çok yüzde 0,50 ile spor kaybetti.

Dün yükseliş trendinde hareket eden BIST 100 endeksi yüzde 1,97 yükselerek günü 4.589,71 puandan kapattı.

Analistler, ABD’de yaşanan borç limiti krizi ve ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler nedeniyle küresel borsaların olumsuz bir seyir izlediğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden dün Kongre liderleriyle borç limiti konusunda görüşmeye gelirken, ABD Temsilciler Meclisi Lideri Kevin McCarthy toplantının ardından yaptığı açıklamada hafta sonuna kadar anlaşmaya varmanın mümkün olduğunu ancak anlaşmak o kadar da zor değil.

Öte yandan ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri sözlerini yönlendirmeye devam ederken, New York Fed Lideri John Williams enflasyonun kabul edilemez derecede yüksek olduğuna dikkat çekti. Chicago Fed Lideri Austan Goolsbee ise haziran toplantısı için rastgele bir karar almadığını belirterek, faiz indirimlerini tartışmak için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Analistler, bugün ülkede kısa vadeli borç istatistikleri ve konut fiyat endeksi, Euro Bölgesi’nde tüketici fiyat endeksi, ABD’de inşaat izinleri ve konut başlangıç ​​bilgilerinin takip edileceğini ve teknik olarak BİST 100 endeksinin 4.700 ve 4.750 seviyelerinde olduğunu söyledi. direnç, 4.500. Skorun çapa konumunda olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu