Ekonomi

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Investing.com – BİST 100endeks güne %0,22 artışla 5034,07 puandan başladı.

BIST 100 dün %0,21 oranında kısmi artış görürken 5.022,79’dan kapandı. 5 bin puan bandında kalan endekste işlem hacmi dün 43 milyar TL ile ortalama seviyedeydi. BIST 100 endeksi, ılımlı alım başlangıcının ardından 5.000 puanın altına düşmesine neden olan bir satış dalgasıyla sarsıldı.

Borsa İstanbul’da ılımlı bir alıcı başlangıcı görülürken, BaskıVe basit metaller, açılışta yarım puanlık yükselişle öne çıktı. Sporendeks %0,66 gerileyen bölüm oldu. Bankalar, güne hafif pozitif ve yatay başladı. SanayiVe hizmetBölümün güne sakin bir seyirle başladığı görüldü.

İskenderun Demir Çelik’in BİST 100’de hisselerin ortasında deprem öncesi üretim seviyelerine ulaştığını açıklamasının ardından, ISDMR %5’e yakın artışla açılışta lider pay oldu. Akabinde, geri alım programının duyurulması AKFGY, %3 bandında artış oldu. AKŞA, GENELVe EREGLÖte yandan olumlu başlayan başka paylaşımlar da oldu.

BIST 100’de yer alan hisselerin ortasında MEŞALEFenerbahçe’nin dün akşam oynanan maçta İstanbulspor’da kalmasının ardından bugünkü borsa açılışı güne taban fiyata yakın bir süreçle başladı ve açılışta en çok düşen hisse oldu. BRYAT, ALFASVe SOKMilk saatte satıcılarla hareket eden hisselerin başında hisseler yer aldı.

Borsa İstanbul ise yeni bir sürece girmeye başladı. EUPWRile YAYLAVe İHYAYhisseleri güne tavan fiyata yakın bir süreç görerek başladı.

Asya bölgesi dış pazarlarda karışık bir seyir izledi. Düşüşler en çok Çin endekslerinden geldi. Avrupa güne satıcılarla başladı. Dün ABD endekslerinin ortasında Nasdak, negatif kapanış görürken S&P 500Ve Dow Jones, yatay ve hafif pozitif bir kapanış kaydetti.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu