Haber

Bursa’da bir kişiyi gözaltına alan 4 darbe sanığının yargılanmasına devam ediliyor.

Bursa’da bir kişiyi gözaltına aldıktan sonra darbeden 3’ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan “Müdürlükte İşkence” haberleriyle ilgili bazı bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, 4 Mayıs 2023 tarihinde Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’nde meydana gelen olay nedeniyle mağdur CB’nin karakola başvurusu üzerine güvenlik görevlileri tarafından yasal işlem başlatıldığı belirtildi.

“Olaya ışık tutmak için yapılan çalışmalarda aralarında husumet bulunan MK, YEK, ADÜ ve MV’nin CB’yi gözaltına aldığı belirlendi. Devam eden yargılama sürecinde sanıklar YEK’in halen tutuklu yargılandığı anlaşıldı. , MK, ADU ve MV ise halen tutuklu bulunuyor.”

Öte yandan, Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 sanık, “Cebir kullanarak, tehdit veya aldatarak hürriyetten mahrum bırakma, gece birden fazla kişi tarafından silahlı yağma ve şantaj” suçlarından 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. Gizlilik ihlali”. Yargılandığı davanın ilk duruşmasının geçtiğimiz günlerde yapıldığı, tutuklu 3 sanığın mevcut durumlarının devamına karar verilerek duruşmanın ertelendiği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu