Haber

Çavuşoğlu’ndan Pompeo’nun iddialarına yanıt: Gerçek dışı bilgiler var, abartı var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo’nun anılarında Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Pompeo’nun tezlerinin “gerçek dışı, abartı ve çifte standart” olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Eski meslektaşımız bu kitabı cumhurbaşkanlığı adaylığı kampanyasını başlatmak için yazmış, sanırım öyle. Yanlış bilgi var. Diplomatik olarak söylüyorum, siz buna ayıp diyebilirsiniz. “Yalan”, bir abartı var, bir çifte standart var” dedi.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Türk ordusunun DEAŞ’ı yenecek kapasitede olmadığını gördük. DEAŞ’a karşı göğüs göğüse savaşan tek NATO ordusu Türk ordusudur. Suriye’nin, Pompeo döneminde ABD YPG’dir.” / PKK ile birlikte DEAŞ’lıları otobüs ve uçaklarla Afganistan’a gönderdiler. Bugün Afganistan’daki terör saldırılarının da sorumlusu onlar. Türk ordusunun kapasitesini herkes gördü. NATO’nun en büyük ikinci kuvveti olan Türk ordusunun gücünü herkes gördü.

Öte yandan 2019’da İstanbul’daki toplantıda Pompeo’nun yanındaydım. Belgelerini ciro edilemez bulduk, ardından yeni belgeyle müzakere ettik. Bu ortak açıklamanın yükümlülüklerini yerine getirmediler, dürüst olmadıklarını gösterdiler. Cumhurbaşkanımız ile Pence arasında baş başa görüşme gerçekleştirildi. Bu süre zarfında Pompeo’nun sıkıldığını gördük. Protokol gereği başkanlara içeri girmenin doğru olmayacağını söyledim.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu