Haber

Okul müdürünün cinsel saldırı davasında tanık: ‘Odayı boş bırakmayın, ondan korkuyorum’

ANKARA’da okul müdürü AY’nin (53) yardımcısı EB’ye (35) cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada tanık olarak dinlenen okul çalışanı MN, “EB sürekli ‘ben yapmam’ dedi. Müdürün odasına gitmek istemezsen gel benimle çay iç gel bir kahve getir derdi. Odayı boş bırakmayın, ondan korkuyorum.”

Mamak ilçesindeki ilkokulda müdür yardımcısı olan EB, okul müdürü AY’nin kendisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada AY hakkında ‘cinsel taciz’ ve ‘taciz ederek cinsel saldırı’ suçlarından 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede AY’nin birlikte çalıştığı EB’yi zincirleme şekilde taciz ederek cinsel tacizde bulunduğu belirtildi. AY’nin söz konusu hatayı işlediğini gösteren yazışma ve video kayıtlarının da olduğu belirtilirken, sanığın EB’yi koridorda taciz ettiği anın güvenlik kamerası görüntülerinin de dosyaya delil olarak konulduğu belirtildi.

‘MÜDÜRÜN ODASINA GİTMEK İSTEMİYORUM’ DERDİ’Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık okul müdürü AY, okul müdür yardımcısı EB, parti avukatları, tanık ve sanıklar katıldı. mahkeme heyeti. Okulda görev yapan MN, AY’nin o dönemde okul müdürü olarak çalıştığını belirterek, “EB aynı zamanda müdür yardımcısı olarak da çalışıyordu. EB bana sürekli ‘müdürün yanına gitmek istemiyorum’ diyordu. ofis.benimle gel gelemiyorsan çay kahve getir odayı boş bırakma sakın bırakma ondan korkuyorum’ EB bir keresinde AY’nin kendisini sevdiğini ve hep evine gelmek istediğini ama o bunu istemediğini söylemişti. EB’nin odası kilitliydi ama neden kilitlediğini bilmiyorum.” Mahkeme heyeti tutuklu sanık AY’ye söz hakkı verdi. EB’nin kapısını kilitlemesinin iki sebebi olduğunu söyleyen AY, “Birincisi EB çok sigara içerdi bu yüzden kapısını kilitlerdi. ‘Sıkı çalış’ deyin. Sınava hazırlanırken çok desteğim oldu. Daha sonra sınavı da kazandı” dedi. Ayrıca şu anda müdür olmadığını belirten sanık, “Müdürlükten öğretmenliğe indirildim.

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, sanık AY hakkında uygulanan imza tarafındaki denetim tedbirini kaldırarak, yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verdi. Duruşma, belgedeki eksikliklerin giderilmesi amacıyla 6 Nisan’a ertelendi.

lapseki-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu