Haber

Japonya Başbakanı Kişida’ya sis bombası atıldı

Japonya Başbakanı Fumio Kishida’nın Wakayama’daki Saigasaki Balıkçı Limanı’nı ziyareti sırasında tedirgin anlar yaşandı. Başbakan Kişida’nın Temsilciler Meclisi’ndeki 1. Bölge seçimlerine destek vermesi beklenen konuşması öncesi bulunduğu bölgeye sis bombası atıldı.

Yerel saatle 11.25 sıralarında meydana gelen olay amatör kameralara da yansırken, limanda şiddetli bir patlamanın ardından sis bulutu oluştuğu gözlendi. Olay sırasında Kişida, korumaları tarafından bölgeden uzaklaştırılırken, 24 yaşındaki erkek zanlı, polis tarafından çevrede yakalanarak gözaltına alındı.

Kişida’ya takviye kuvvet için limanda bulunan halk arasında kısa süreli panik yaşanırken, yaralanan olmadığı açıklandı. Olayla ilgili detaylı soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Kisida limandaki konuşmasını iptal etti

Bölgeden tahliye edilen Başbakan Kişida, balıkçı limanında yapmayı planladığı konuşmayı iptal etti. İlk açıklamasında, “Polis ayrıntıları araştırıyor, ancak bu kadar çok insanı endişelendirdiğim için özür dilerim.”sözleriyle olayın seçim sürecini durdurmaması gerektiğini söyledi.

Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Sekreteri Toshimitsu Motegi ise demokrasinin temeli olan seçim döneminde böyle bir olayın yaşanmasının son derece üzücü olduğunu belirterek, saldırı girişimini şiddetle kınadı.

Japon parlamentosunun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi için 23 Nisan’da çeşitli bölgelerde ara seçimler yapılacak.

Önlemler artırıldı

Japonya’nın eski Başbakanı Shinzo Abe, geçen yıl Temmuz ayında Nara şehrinde seçim konuşması yaparken vurularak öldürüldü. Abe’nin ülkeyi sarsan ölümünün ardından Japonya Ulusal Polis Teşkilatı devlet yetkililerine yönelik savunma tedbirlerini artırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu