Haber

Yunanistan’a kaçmak isterken yakalanan Turhan Döner tutuklandı

İstanbul’da silahlı suç örgütü kurmakla yargılandığı davada 28 yıl hapis cezası alan ve yurt dışına çıkış yasağı bulunan Turhan Döner, 2 Kasım’da yasadışı yollarla Yunanistan’a kaçmak isterken ihbar üzerine Meriç İlçe Jandarma Komutanlığı grupları tarafından yakalandı.

‘AYAKKABI MAĞAZASI AÇMAYA GELDİM’

Artı Gerçek’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre jandarma, durumu Uzunköprü Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. Döner gözaltına alındı, savcılık, mahkumiyet kararı veren Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi ile temasa geçti. Döner’in SEGBİS yolu ile sözü alındı. Döner verdiği sözde, Yunanistan’a kaçma planının olmadığını, Edirne’nin Keşan ilçesine ayakkabı mağazası açmak için geldiğini söyledi. Mahkeme, savunmanın akabinde Döner’in tutuklanmasına karar verdi. Turhan Döner kardeşi Emirhan Döner de geçen yıl Gürcistan’a kaçmak isterken hudutta yakalanmış ve tutuklanmıştı.

Emirhan Döner ile Turhan Döner’in liderliğini yapmakla suçlandıkları 16 sanıklı ‘suç örgütü’ davasında mahkemenin verdiği mahkumiyet kararı, Bölge Adliye Mahkemesi 8. Ceza Dairesi’nce geçen 12 Ekim’de onanmıştı. Sanıklar, ‘Silahlı suç örgütü kurma’, ‘yağma’, ‘yaralama’, ‘tefecilik yapmak’ üzere bir dizi cürümden yargılandı.

Sanıklardan Turhan Döner’e 28 yıl mahpus cezası verilirken, kardeşi Emirhan Döner’e ise 44 yıl mahpus cezası verilmişti. Ailenin bir başka üyesi Burak Döner de cinayet ve yağma cürmünden karar giydiği 56 yıl mahpus cezası nedeni ile tutuklu bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu