Yaşam

‘Barbie’ ABD’de zirveyi elinde tutuyor

Aynı gün vizyona giren ‘Barbie’ ve ‘Oppenheimer’ filmleriyle yaşanan ‘Barbenheimer’ çılgınlığı, ikinci haftasında da ABD gişelerinde etkisini sürdürüyor.

Beyaz perdenin aktardığına göre vizyona girmesinden sadece bir hafta sonra dünya çapında 500 milyon doları aşan ‘Barbie’, ikinci haftasonunda 93 milyon dolar hasılatla gişede zirvede. ‘Barbie’ küresel gişede 774,5 milyon dolara ulaştı. Sinemanın çok yakında 1 milyarlar kulübüne katılması bekleniyor.

‘Oppenheimer’ da ikinci haftasonunda gişede ikinci sıradaki yerini kaybetmedi, sadece yüzde 44 düşüşle 46 milyon dolar kazandı. Bu, onu R dereceli bir film için beşinci en iyi ikinci hafta hasılatı yaptı.

Film hafta boyunca gişede de çok başarılı oldu ve ilk kez R dereceli bir film hafta ortasına kadar 10 milyondan fazla bilet sattı. Filmin ABD’deki toplam geliri 174 milyon dolara yükseldi. Dünya çapındaki geliri 400 milyon dolara ulaştı.

Haftanın yeni filmlerinden biri olan ‘Perili Köşk’ (Haunted Mansion), Amerikan gişesinde üçüncü sırada yer alıyor. Disneyland’ın tema parklarından esinlenen korku-komedide Rosario Dawson, Owen Wilson, Danny DeVito, Jamie Lee Curtis gibi yıldız oyuncular yer alıyor. 24 milyon dolar açılış hasılatı elde eden film ülkemizde 11 Ağustos’ta vizyona girecek.

Gişede beklenmedik bir başarı sergileyen ‘Özgürlüğün Sesi’ vizyondaki dördüncü haftasında 12 milyon dolar hasılat yaparak gişede dördüncü sırayı alırken, ‘Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One’ büyük zarar gördü. Elindeki tüm IMAX sinemalarını kaptırarak büyük bir dezavantaj olan ‘Oppenheimer’, 11 milyon dolar hasılat elde etti. Amerikan gişesinde ilk beşi tamamlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu